Forums  
[line_separator]
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to forum index 
Sims 3 Launcher isn't working anymore WHY?  XML
Post Reply Forum Index » Technical Discussions (EN)
Author Message
shell199


Joined: 10/27/11 05:10 PM
Messages: 2
Offline

I have had Sims 3 on my computer for about 4 months now. It was installed properly and I haven't had any trouble until now. Evertime I press play or anything on the welcome screen it freezes. I wait and then about 6 minutes later it tells me sims isn't responding. I have restarted my laptop and taken the game out and put it pack in. Why isn't it working like it should? What is the solution?
Profile
45rpm


Joined: 06/10/09 12:19 PM
Messages: 2755
Offline

you are not the only one Quite a few threads going on about this now
Not a peep from EA
Im in the same boat as you
Profile
sairravha13


Joined: 06/27/09 01:15 PM
Messages: 1
Offline

Im the same way. Every since the last patch its been glitchy and barely working. EA needs a new patch to fix all this asap!
Profile
PrincessJen


Joined: 05/29/09 07:43 PM
Messages: 156
Online

My launcher isn't working either. Worked fine yesterday but today no dice.
Profile
joshuaduane


Joined: 10/27/11 05:27 PM
Messages: 3
Offline

I have the same problem. I was worried that it was only my game which had done this. EA will hopefully sort this out soon
Profile
DancingXtreme


Joined: 06/01/09 05:47 PM
Messages: 653
Location:Ohio
Offline

For those with this issue, try this (it's worked for me!)

Bypass the launcher by going into your main Sims 3 folder, then game, then bin, and clicking on TS3.exe

My launcher too has stopped working for no reason, and this quick fix allows you to bypass!

Profile
tuketele


Joined: 07/28/10 05:38 AM
Messages: 1742
Offline

yes, bypassing the launcher worked for me as well, but it's a pain and this issue needs to be fixed pronto! I've been playing over a year and it just happened. This is ridiculous

Profile
cornflake88


Joined: 06/08/09 09:20 AM
Messages: 5
Offline

I had the same problem, after several attempts of not responding I had an additional message 'unable to link to Origin' so I uninstalled Origin. Game launcher works fine now. Hope this works for you too.
Profile
blazerntq


Joined: 01/26/10 06:59 PM
Messages: 1035
Offline

My launcher was working just this morning then just stopped.
Profile
svlyn


Joined: 05/12/10 08:10 PM
Messages: 4310
Location:Victoria Canada
Offline

My launcher has stopped working as well, it happened today, And i can not buy sim points and everytime i leave the site i get logged out and then take a million years to log back it again. Has someone reported this serious issue to EA games?




Profile
may_nilan


Joined: 12/27/09 05:24 PM
Messages: 939
Offline

Uh oh. I think my launcher might be doing this too. But it was working just half an hour ago!

Profile
svlyn


Joined: 05/12/10 08:10 PM
Messages: 4310
Location:Victoria Canada
Offline

I think they did some stuff to origins for battlefield three and its broken sims, just my guess. I dont have time to wait an hour to get ***** of EA today.




Profile
MommaVictoria


Joined: 11/28/09 04:26 PM
Messages: 14
Offline

Thanks !! I uninstalled Orign and now the Launcher works just fine !! Thanks <3
Profile
Turbocane6


Joined: 08/30/10 10:51 AM
Messages: 89
Offline

Mine was working this morning and now it will not work. I will try uninstalling Origin.

******************************
It worked.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/27/11 06:19 PM

Profile
may_nilan


Joined: 12/27/09 05:24 PM
Messages: 939
Offline

What do you do if you don't have origin?

Profile
 
Post Reply Forum Index » Technical Discussions (EN)
Go to: