Forums  
[line_separator]
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to forum index 
Official sims 3 store items and worlds not installing to game  XML
Post Reply Forum Index » Technical Discussion (EN)
Author Message
ChelleB24


Joined: 12/27/09 12:01 AM
Messages: 72
Location:o.0
Offline

I decided to start playing Sims 3 again last night and picked up the Showtime expansions. I backed up my old game saves and transferred them over to the new computer I was planning on playing on.

After launching the game, I brought up the Download Dashboard in-game to re-install the purchased items I bought through the Sims 3 store. Each item showed a check mark next it saying that it was installed to the game. I went to start a new game and the two worlds I had through the sims 3 store (Hidden Springs, Riverview) weren't there.

I loaded one of my saved games and went into Buy Mode and all the objects I bought through the sims 3 store were also missing. I exited the game and re-launched it going through downloading all my bought items again and they still aren't showing up.

I've tried everything I could think of: Uninstalling and re-installing the game, deleting all my downloads and re-downloading them, backing up any Mods I had and deleting them from the game location on my computer and still nothing.

Any CC I have will work, but the items I bought through the Official Sims 3 store isn't showing up/installing to the game.

Is there any way to fix this?


P.S. I did update everything that needed to be updated (game/launcher/etc). Sims 3 games I own are: sims 3 Base Game, Fast lane, High End Loft, Ambitions, World Adventures, Late Night, showtime. All are up to date.


Profile
Landie


Joined: 05/31/09 06:10 PM
Messages: 94
Location:Alabama
Offline

ChelleB24 wrote:I decided to start playing Sims 3 again last night and picked up the Showtime expansions. I backed up my old game saves and transferred them over to the new computer I was planning on playing on.

After launching the game, I brought up the Download Dashboard in-game to re-install the purchased items I bought through the Sims 3 store. Each item showed a check mark next it saying that it was installed to the game. I went to start a new game and the two worlds I had through the sims 3 store (Hidden Springs, Riverview) weren't there.

I loaded one of my saved games and went into Buy Mode and all the objects I bought through the sims 3 store were also missing. I exited the game and re-launched it going through downloading all my bought items again and they still aren't showing up.

I've tried everything I could think of: Uninstalling and re-installing the game, deleting all my downloads and re-downloading them, backing up any Mods I had and deleting them from the game location on my computer and still nothing.

Any CC I have will work, but the items I bought through the Official Sims 3 store isn't showing up/installing to the game.

Is there any way to fix this?


P.S. I did update everything that needed to be updated (game/launcher/etc). Sims 3 games I own are: sims 3 Base Game, Fast lane, High End Loft, Ambitions, World Adventures, Late Night, showtime. All are up to date.



I just made a topic about this. So, I'm having the same problem. Only I started from absolute scratch this morning. (No 3rd party CC/mods at all, downloading & installing through Origin). Thanks for going into detail about this like you did.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/16/12 12:25 AM


Why don't we do it in the road?
Profile
ChelleB24


Joined: 12/27/09 12:01 AM
Messages: 72
Location:o.0
Offline

Bumping for help.

Still can't figure out whats going on that's causing this.

Profile
AngstyOk


Joined: 06/04/09 03:20 AM
Messages: 20
Offline

Hi guys,

I had this exact problem about two weeks ago. It was driving me absolutely mad -- I'd download and install the items. The launcher and/or the store would say they were installed, but they'd never show up in game.

As it turned out, I had not yet registered my most recent Stuff Pack with EA. As soon as I registered it, the problem was resolved and I could once again install store content (and have it stay installed).

You can check which of your expansions and stuff packs you've registered from your profile page (click your name link at the upper left) -- from there, scroll down to the bottom of the left-hand side where they list all the stuff you've registered. I just compared the listing there with the one at the bottom left of the launcher and found the EA profile listed 9 things, and my launcher listed 10, so hunted for the one that hadn't been registered yet.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/16/12 06:27 PM

Profile
ChelleB24


Joined: 12/27/09 12:01 AM
Messages: 72
Location:o.0
Offline

AngstyOk wrote:Hi guys,

I had this exact problem about two weeks ago. It was driving me absolutely mad -- I'd download and install the items. The launcher and/or the store would say they were installed, but they'd never show up in game.

As it turned out, I had not yet registered my most recent Stuff Pack with EA. As soon as I registered it, the problem was resolved and I could once again install store content (and have it stay installed).

You can check which of your expansions and stuff packs you've registered from your profile page (click your name link at the upper left) -- from there, scroll down to the bottom of the left-hand side where they list all the stuff you've registered. I just compared the listing there with the one at the bottom left of the launcher and found the EA profile listed 9 things, and my launcher listed 10, so hunted for the one that hadn't been registered yet.


Just checked my games and they're all registered
Profile
ChelleB24


Joined: 12/27/09 12:01 AM
Messages: 72
Location:o.0
Offline

bumping for help

Profile
tread147


Joined: 06/01/09 08:38 AM
Messages: 41
Location:Australia
Offline

I can't assist but am having a similar issue with a couple of items. I have bought and registered every game and every stuff pack, and a rather large quantity of store items.

But when I try to install the items I've bought through the "downloads dashboard" I keep getting an error message. It reads something like...

"You have not purchased this item", and then it sends me to some store "patch" pop-up...which it won't let me install. Painful!

Profile
ChelleB24


Joined: 12/27/09 12:01 AM
Messages: 72
Location:o.0
Offline

Searching for a way to fix this doesn't help either. This issue seems to be happening to several people

Its really annoying that the company is spending more time creating Expansion packs over fixing pre-existing issues that previous expansions and patches broke.

Profile
Genaeve


Joined: 06/26/09 02:27 PM
Messages: 41
Location:California
Offline

I am having the same issue. I would really like a fix to this. It's driving me crazy. Has anyone had any luck getting them to show back up?

UPDATE:
I did not realize I had not registered any of my stuff packs. As soon as I did, my store content that had been missing showed back up

This message was edited 1 time. Last update was at 04/24/12 04:18 AM

Profile
ChelleB24


Joined: 12/27/09 12:01 AM
Messages: 72
Location:o.0
Offline

All my games are registered so that's not the issue for me.

I had it working 2 days ago. The CC still showed up as un-installed in the launcher but it was in the game when I played. Decided to try and add a few for items from Thesimsresource.com, started up the game and its doing it all over again.

Went into my Downloads folder in the Sims 3 file and deleted some of the new stuff I put it and its still not working. This game is really working my last nerve. I'm about to just uninstall it and give up on EA games over all.

Profile
Onyxthegreat


Joined: 07/13/11 10:44 AM
Messages: 1
Offline

I'm having the exact same problem with store items/worlds after uninstalling en re-installing the game after some time. I have the base game only. My game and launcher are both updated and my game is registered on the website. Here's what happens to me:

- The files show up in my "downloads" list.
- I install them, they successfully install and then appear in the "installed content" list.
- When I start the game they're not there
- When I restart the launcher the list of "installed content" is empty and the "downloads" list says nothing is installed once more.

As ChelleB24 already said, custom content does stay, it's just the store content that doesn't. I hope someone comes up with a solution or I might have to re-install the game again and only replace my save games or something, I don't know.

EDIT: I see there is a long ongoing thread right here: http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/391729.page

EDIT: I've followed the steps in the link above and the store content stays now! Just follow these steps and I hope it works for you too!

Beljora wrote:Okay, I've tried clearing my caches and getting rid of my mods in the past... but one thing I hadn't tried is letting the game remake my Sims 3 folder in Documents completely from scratch as suggested in the link above... And it turns out that did the trick.

Before, when uninstalling the game, it would ask if I wanted to keep saved data/setting, and, naturally, I said yes since I did not want to lose those things. As it turns out, that was the problem as it's apparent now that something was corrupt in the Sims 3 folder that was being carried over to the new install.

Anyway, the solution that worked for me in detail:

I renamed my "Sims 3" folder under C:/(User)/Documents/Electronic Arts/ to "Sims 3 - Old"

I then started the launcher, allowing the game to create a new "Sims 3" folder in that directory.

I successfully downloaded and installed all of the content I've been having trouble with.

I then copied over my saves from C:/(User)/Documents/Electronic Arts/Sims 3 - Old/Saves to C:/(User)/Documents/Electronic Arts/Sims 3/Saves

I then made a "mods" folder under the new "Sims 3" folder and copied over my mods from C:/(User)/Documents/Electronic Arts/Sims 3 - Old/mods to C:/(User)/Documents/Electronic Arts/Sims 3/mods

Everything is now working as it should.... Thank you to all involved in finding a solution.

This message was edited 4 times. Last update was at 05/04/12 05:04 PM

Profile
ChelleB24


Joined: 12/27/09 12:01 AM
Messages: 72
Location:o.0
Offline

Not having an issue with the store stuff anymore, thankfully -_-;

But now I'm getting issues with the CC. Some of it will partially install while another half get automatically uninstalled as soon as I close out the launcher.

This game is infuriating. Honestly, you'd think a company like EA would have a department that would be working on fixing these things.

Profile
ChelleB24


Joined: 12/27/09 12:01 AM
Messages: 72
Location:o.0
Offline

Finally got the game to work and now I keep getting "Sims 3 has stopped working" errors...

Someone help please

Profile
hermia47


Joined: 03/08/12 01:52 PM
Messages: 5
Offline

Onyxthegreat wrote:I'm having the exact same problem with store items/worlds after uninstalling en re-installing the game after some time. I have the base game only. My game and launcher are both updated and my game is registered on the website. Here's what happens to me:

- The files show up in my "downloads" list.
- I install them, they successfully install and then appear in the "installed content" list.
- When I start the game they're not there
- When I restart the launcher the list of "installed content" is empty and the "downloads" list says nothing is installed once more.

As ChelleB24 already said, custom content does stay, it's just the store content that doesn't. I hope someone comes up with a solution or I might have to re-install the game again and only replace my save games or something, I don't know.

EDIT: I see there is a long ongoing thread right here: http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/391729.page

EDIT: I've followed the steps in the link above and the store content stays now! Just follow these steps and I hope it works for you too!

Beljora wrote:Okay, I've tried clearing my caches and getting rid of my mods in the past... but one thing I hadn't tried is letting the game remake my Sims 3 folder in Documents completely from scratch as suggested in the link above... And it turns out that did the trick.

Before, when uninstalling the game, it would ask if I wanted to keep saved data/setting, and, naturally, I said yes since I did not want to lose those things. As it turns out, that was the problem as it's apparent now that something was corrupt in the Sims 3 folder that was being carried over to the new install.

Anyway, the solution that worked for me in detail:

I renamed my "Sims 3" folder under C:/(User)/Documents/Electronic Arts/ to "Sims 3 - Old"

I then started the launcher, allowing the game to create a new "Sims 3" folder in that directory.

I successfully downloaded and installed all of the content I've been having trouble with.

I then copied over my saves from C:/(User)/Documents/Electronic Arts/Sims 3 - Old/Saves to C:/(User)/Documents/Electronic Arts/Sims 3/Saves

I then made a "mods" folder under the new "Sims 3" folder and copied over my mods from C:/(User)/Documents/Electronic Arts/Sims 3 - Old/mods to C:/(User)/Documents/Electronic Arts/Sims 3/mods

Everything is now working as it should.... Thank you to all involved in finding a solution.





Silly question....but do you have to uninstall the game after renaming the folder? Then reinstall?
Profile
crinrict


Joined: 06/21/09 03:39 PM
Messages: 16938
Location:Switzerland

No, it simply recreates the user folder on the next start up this way.

No need to uninstall the game.

Profile
 
Post Reply Forum Index » Technical Discussion (EN)
Go to: